Zločin u Bihaću: Nezvanično, Enes najprije pretukao suprugu, a potom ju je udavio kablom od kuhala

.
Osumnjičeni Enes Odobašić, koji se tereti za ubistvo 32-godišnje supruge, još je u bjekstvu

 

Za Enesom Odobašićem (39), osumnjičenim da je jučer u Bihaću udavio 32-godišnju suprugu E. O, i danas tragaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

SELIDBA U BIHAĆ

Za njim je raspisana operativna potraga, a za sada nema saznanja da je pobjegao van BiH. Prema riječima Bahrudina Dželalagića, portparola policije USK-a, o svemu je obaviještena i Granična policija BiH. Supružnici Odobašić su, kako je Oslobođenje već pisalo, rodom iz Bužima. Zbog posla su se preselili u Bihać, gdje su živjeli u mahali Harmani. Imali su 14-godišnjeg dječaka.

– Enes se prije ovog zločina ni po čemu nije izdvajao. Bio je nepoznat u ovoj mirnoj mahali. Znam da je rođen u bužimskom selu Zaradostvo, u Bihać je doselio prije nekoliko godina i živio je kao podstanar u stanu sa porodicom, ispričao je za Oslobođenje jedan od komšija porodice Odobašić. Dodaje da je Enes bio zaposlen i radio je u jednoj bihaćkoj firmi.

 

 

Foto: Oslobođenje

– Njegovu ženu smo češće viđali. Bila je jako lijepa, mlada, crnokosa žena. Iz izuzetno je fine familije koja je pomagala svakome i u svakoj prilici. Nisu zaslužili ovakvu strahotu, Bože zakloni i daj im snage da izdrže, dodala je komšinica Odbašića.

OBDUKCIONI NALAZ

Osumnjičeni 39-godišnjak zločin je, navodno, počinio iz ljubomore. Potom je nazvao šuru i rekao mu šta je učinio, a onda je pobjegao. Danas je obavljena obdukcija ubijene žene, a nalaz će, kako nam je rečeno u MUP-u USK-a, biti dostavljen Tužilaštvu u zakonskom roku. Oslobođenje nezvanično saznaje da je Enes najprije pretukao suprugu, a potom ju je udavio kablom od kuhala.