Zvanično je završen projekat izrade termičke zaštite i fasade na centralnom objektu Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubijankić“

Jjj

Ozvaničenju završetka radova na ovom objektu, danas su u ime investitora  prisustvovali Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH  i major Taib Grozdanić - šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH,  koji su u projekat investirali oko 250.000 dolara.

U razgovoru s gostima, Hajrudin dr Havić - direktor KB Bihać i Nermina dr Ćemalović - ministrica zdravstva u Vladi USK naglasili su važnost ove investicije u ukupnom procesu rekonstrukcije objekata Kantonalne bolnice, u koju je do sada uloženo dosta vlastitih, sredstava Vlade USK kao i  međunarodnih donatora. 

Kako se u ovom slučaju ipak radi o znatnoj investiciji, direktor Havić uputio je riječi iskrene zahvalnosti predstavnicima američke ambasade i Ureda za suradnju u oblasti odbrane, koji su prepoznavši  potrebu investiranja u Kantonalnu bolnicu, na taj način pomogli stvaranje kvalitetnijih uvjeta za liječenje pacijenata ali i rad medicinskog osoblja.

U ime američke ambasade, g-đa Germain istakla je zadovoljstvo što se je kroz projekat Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, moglo uticati na poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima ove regije.

Izvor: