Najbolja hrana za ljude koji mnogo sjede

napitak
Male vitaminske bombe redovnom upotrebom smanjuju upalne procese u tijelu

Ukoliko zbog posla dobar dio dana provodite u kancelariji, sigurno ste svjesni da dugotrajno sjedenje ostavlja nezdrave posljedice na vaše tijelo. Tokom dugog sjedenja pojačava se osjećaj gladi, raste nivo šećera u krvi, ali i krvni pritisak. Sve se to može donekle riješiti odgovarajućom hranom.

Ojačajte imunitet

Ananas - Osim banana, ananas je jedan od najpopularnijih tropskih plodova. U njemu su skrivene mnoge vitalne supstance. Prije svega, bromelain, enzim koji ubrzava metabolizam i djeluje antiinflamatorno. Osim toga, jedan dio ananasa pokriva cjelokupnu dnevnu potrebu za vitaminom C, što će dodatno ojačati vaš imunološki sistem.

Maslinovo ulje - Maslinovo ulje je veoma zdravo jer smanjuje upalne procese u tijelu i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Kurkuma - Poznata po intenzivnoj narančastoj boji, kurkuma ima sjajan efekt na cijelo tijelo. Ovaj začin, između ostalog, djeluje na liječi upale i štiti od Alzheimerove bolesti.

Svakog dana trebalo bi pojesti barem malo kurkume ukoliko dugo sjedite na poslu i ne bavite se sportom redovno.

Mišićne ćelije

Bobičasto voće - Možete odabrati jagode, ribizle, borovnice. Male vitaminske bombe redovnom upotrebom smanjuju upalne procese u tijelu zahvaljujući flavonoidima koje sadrže. Osim toga, ovo voće je odlično za varenje, jačanje odbrambenih mehanizama tijela i za ubrzavanje metabolizma.

Avokado - Njegove nezasićene masne kiseline percipiraju mišićne ćelije kao zdrave i one se bore protiv masti oko abdomena.

Riba i orašasti plodovi

Losos ili jegulja ove ribe sadrže masne omega 3 kiseline koje tijelo ne može samo proizvesti. Esencijalne masti su važne za mnoge procese: naprimjer, za metabolizam i protiv upala. Orasi, također, sadrže masne omega 3 kiseline, a bademi sadrže dosta antioksidantnog vitamina E. Prema trenutnim studijama, dovoljno je 60 grama badema dnevno da se zaštitite od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.