Na Koševu pušu neki novi vjetrovi: Ovako su pozdravljeni igrači Sarajeva nakon nove pobjede

swa
Sarajevo je večeras upisalo i treću uzastopnu pobjedu u Premijer ligi.

U okviru četvrtog kola na Koševu je gostovalo Posušje i pružilo jak otpor favorizovanom domaćinu, ali je rezervista Mersudin Ahmetović pronašao put do gostujuće mreže i Sarajevo "zakucao" za vrh tabele sa devet bodova.

Veliki broj navijača i večeras je došao na Koševo da podrži tim Feđe Dudića, koji je učinio baš sve da dođe do pobjede.

Brojne šanse nisu iskorištene, moglo je biti i uvjerljivije, ali sada niko ne misli o tome. Na kraju utakmice, velike ovacije sa tribina i potpuno zaslužene, baš kao i prije sedam dana.

Ekipu Sarajeva već u srijedu čeka duel sa Tuzla Cityjem i opet će Koševo imati priliku da proslavi novu pobjedu.

Feđa Dudić je nakon meča rekao da mu je ovo bila najdraža od tri pobjede u novoj sezoni.

“Ovo mi je najslađa pobjede od ove tri. Definitivno na ovakvim utakmicama gubiš važne stvari. Bili smo hrabri do kraja, tražili smo pobjedu. Sve izmjene su bile u tom smislu da upišemo pobjedu. Žao mi je što idemo sa Koševa, ali neka poruka bude jasna „svi u Zenicu“. Nismo na nivou bili prvih 20 minuta, nismo bili pravi, a onda smo napravili ogroman pritisak, imali jedanaesterac, prečku... Izmjene rade šta nam treba, a Posušje smo limitirali. Želim im sreću u nastavku sezone“, kazao je Dudić.

Jedina loša stvar večeras bila je povreda iskusnog stopera Marina Aničića na startu meča, zbog čega će Dudić i saradnici vjerovatno zahtijevati novog stopera i na čelnicima kluba je da pokušaju da pronađu novog defanzivca koji će zaoštriti konkurenciju u budućnosti.