Sloga iz Doboja deklasirala Leotar u prvom meču 2. kola i ostvarila historijsku pobjedu

.
Nogometaši FK Sloga Merdian iz Doboja ostvarili su prvu pobjedu u ovoj sezoni Premijer lige BiH, ujedno i prvu ikada u najelitnijem rangu bh. nogometa, a oni su kao domaćini razbili Leotar iz Trebinja rezultatom 4:0.

 

Nakon uvodnog ispitivanja snaga u kojem nismo vidjeli puno prilika niti nekih izrazitih šansi, Sloga je u vodstvo stigla u 36. minuti.

Kulenović je pobjegao odbrani Leotara, ušao s desne strane u kazneni prostor i onda pogodio u prvi ugao loše postavljenog golmana gostiju za veliko slavlje navijača Sloge. Kada se činilo da će se s rezultatom 1:0 otići na odmor, domaći tim postiže i drugi gol.

Nakon gužve pred golom Leotara, lopta se odbila direktno na glavu Jankoviću, nakon čega je on poslao u mrežu i svom timu na poluvremenu donio veliko vodstvo.

Pitanje pobjednika ovog susreta riješio je Kulenović golom u 50. minuti, a konačnih 4:0 za ubjedljivu pobjedu Sloge postavio je Hasanbegović u 79. minuti.

Sloga kao novajlija u društvu najboljih je tako došla do prve pobjede u ovoj sezoni i sada su na prvom mjestu Premijer lige BiH sa četiri osvojena boda, a podsjećamo, u prvom kolu su, također na domaćem terenu, remizirali protiv Borca rezultatom 2:2.

S druge strane, nakon velikog boda protiv Željezničara na Grbavici u prvom kolu, Leotar je danas vjerovatno naučio važnu lekciju koliko ih teška sezona očekuje.

Rezultat i strijelci:

Sloga Merdian - Leotar 4:0 (Kulenović 36', 50', Janković 45', Hasanbegović 79')

Foto: Screenshot