Zeničani nadigrali sarajevski Željezničar: Pobjeda se slavila do ranog jutra

Nogometaši zeničkog Čelika su u nedjelju navečer u predivnom ambijentu Bilinog polja, gdje se okupilo skoro 8.000 navijača, nadigrali sarajevski Željezničar i ubilježili prvu pobjedu u novoj sezoni. Brojni navijači „Crno-crvenih“ su stadion napustili zadovoljni ne samo zbog osvojena tri boda nego i zbog prikazanog zalaganja njihovih ljubimaca.

Slavlje se s Bilinog polja preselilo na zeničke ulice i trajalo je do ranog jutra. Iako nije krio zadovoljstvo nakon pobjede, šef stručnog štaba Čelika, Turčin Adnan Ornek je pozvao na oprez.

- Bili smo svjesni da su gostujući igrači umorni i da to možemo iskoristiti. Uradili smo dobru analizu njihove igre i igrači su kasnije to ispoštovali na terenu. Radili smo na treninzima kako bismo popravili probleme koje smo imali nakon prekida i to se već osjetilo na ovoj utakmici.

Planiramo dovesti četiri strana igrača, čekamo da reprogram i zvanično stupi na snagu kako bismo ih mogli registrirati. Njihovim dolaskom ćemo riješiti mnoge probleme koje imamo u igri. Naravno, lijep je osjećaj pobijediti ekipu poput Željezničara, ali sezona je duga i ne smijemo dopustiti da nas ova pobjeda zavara – rekao je Ornek.

Turski stručnjak se osvrnuo i na odlično izdanje mladog stopera Vedrana Vrhovca (19) koji je debitirao za Čelik u ovoj utakmici.

- Ranije smo imali problema u odbrani i morali smo praviti promjene. Vedran je dobio šansu i najbolji mogući način je iskoristio. Njegov rad pratimo još od prošle sezone, kada je nastupao za ekipu Viteza.

Pokazao je na treninzima da bi mogao pomoći ekipi i to je i uradio. Ja sam trener koji voli koristiti mlade igrače, i ovi stranci koji dolaze su svi 1999. i 2000. godište. Želim postaviti nove temelje u klubu za budućnost, ali za to su potrebni vrijeme i strpljenje. Nadam se da će i naši navijači biti svjesni toga – istakao je Ornek.

 Pecara pa Zrinjski 

Čelik u narednom kolu gostuje na Pecari kod Širokog Brijega. Ako igrači i u ovom susretu pokažu borbenost kao u derbiju sa Željezničarom, onda bi se u utakmici 3. kola, kada na Bilino polje dolazi Zrinjski, mogla očekivati još jedna rekordna posjeta.