Erdogan otvorio najveću gradsku bolnicu u Evropi

Bolnicu je svečano otvorio predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan. Kapacitet bolnice je oko 3.600 kreveta, a ona će na dnevnom nivou moći primiti čak 30.000 pacijenata.

U glavnom gradu Turske Ankari danas je otvorena kapacitetom najveća gradska bolnica u Evropi, koja je ujedno i treća bolnica na svijetu čije su sve jedinice izgrađene u okviru jednog projekta, javlja Anadolu Agency. 

Objekat je svečano otvorio predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, čime je ova zemlja dobila i svoju najveću bolnicu. 

Nakon turskih gradova Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazig, Eskisehir i Manisa, glavni grad Ankara je deveti turski grad koji dobija novu gradsku bolnicu. U sastavu bolnice nalazi se i medicinski kampus, a ova bolnica ima kapacitet da na dnevnom nivou primi 30.000 pacijenata. 

Gradska bolnica u Ankari počela je s prihvatom pacijenata 7. februara ove godine. Najprije su počeli s radom odjeli kardiovaskularne hirurgije, opća bolnica, neurologija, ortopedija te onkologija. 

Kapacitet bolnice je 3.800 kreveta.