Održana 191. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

M

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona.


Na prijedlog Nermine Ćemalović , ministrice zdravstva i socijalne politike članovi Vlade USK donijeli su odluku o doznačavanju granta za 2020. godinu  udruženju „Žene se Une“, Bihać i Centru za brigu o djecu bez roditeljskog staranja „Duga“, Kulen Vakuf.

Udruženje  „Žene sa Une" Bihać i ove godine će biti podržano sredstvima  u iznosu od 42.500 KM, iz budžeta Vlade Unsko-sanskog kantona a u u svrhu sufinansiranja troškova smještaja žrtava porodičnog nasilja sa područja Unsko-sanskog kantona u  Sigurnu kuću u Bihaću. 
Grant za  centar za brigu o djeci bez roditeljskog staranja  ,,Duga" Kulen Vakuf također je, u budžetu Ministarstva zdravstva i socijalne politike planiran u  iznosu od 42.500 KM.

Podržan je i prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike o transferu 50 000 KM za Dom zdravlja Velika Kladuša od  namjenskih sredstava doznačenih od Vlade Federacije BiH  za pomoć u rješavanju migrantske krize.  

Sredstva će  biti utrošena za adaptaciju-renoviranje Službe za zdravstvenu zaštitu žena da bi mogli i dalje pružati kvalitetnu i sigurnu  zdravstvenu zaštitu i građankama Velike Kladuše i migranticama kojima je potrebna zdravstvena  pomoć.

Na današnjoj sjednici razmatrana je, pored ostalog,  i  Informacija o visini uplaćenih sredstava na ime naknade za upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima zgrada na području Unsko-sanskog kantona  za 2019. godinu obrađivača Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.