Sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina USK

Mn

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je danas, u Bihaću radni sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina. 


Kako je riječ o prvom oficijelnom sastanku sa nosiocima izvršne vlaste u gradovima i općinama, nakon održanih lokalnih izbora, premijer Ružnić čestitao im je izbornu pobjedu i izrazio želje za uspjeh u radu, a na današnjem sastanku su  razgovarali o aktivnostima Vlade Kantona koje su direktno vezane za inicijative pristigle iz lokalnih uprava.

Gradovi i općine su najbliži građanima i zato je od izuzetnog značaja da čujemo mišljenja, sugestije i razmotrimo projekte koje  lokalne uprave nominiraju kao prioritetne za razvoj, kazao je premijer USK.

Saradnja, u  interesu svih građana i razvoja Kantonau cjelini treba da bude matrica ponašanja i ta sinergija pomoći će da se gradi dobar sistem i postigne kvalitetan iskorak, stava su gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević i načelnici Bosanske Krupe, Ključa i Bosanskog Petrovca: Armin Halitović, Nedžad Zukanović i Mahmut Jukić.

Princip zajedničkog rada temeljiće se na redovnim  konsultacijama o aktivnostima Vlade Unsko-sanskog kantona, a u cilju unaprijeđenja saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa. 

Za naredni sastanak delegirane su teme iz resora građenja, koji, po mišljenu gradonačelnika i načelnika, treba snažnije podsticati radi  proaktivne  uloge u stvaranju ambijenta za ulaganja i razvoja privrede te modaliteta  podsticanja javnih projekata od interesa za razvoj.