U Bihaću održana javna tribina 'Snažna i sigurna BiH - stabilnost, razvoj i prosperitet USK'

asdf

- Gost na ovoj tribini bio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Uoči održavanja tribine Džaferović se susreo i Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća.

 

- U organizaciji Kantonalnog odbora SDA sinoć je u Bihacu održana javna tribina pod nazivom "Snažna i sigurna BiH - Stabilnost, razvoj i prosperitet USK". 

Gost na ovoj tribini bio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Posebno je naglasio važnost ujedinjenja probosanskih političkih stranaka u cilju očuvanja države i njenih institucija.

Kaže da će pitanje izbornog zakona biti riješeno na temelju evropske, a ne balkanske paradigme kako to žele neke retrogradne političke snage u BiH.

Kako je u svome obraćanju rekao Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK, politička stabilnost u Kantonu je preduvjet razvoja, napretka i funkcionalnosti kantonalnih institucija.

Osvrnuo se na, kako je naveo, netransparentnu raspodjelu budžetskih sredstava, nerad Skupštine, neimenovanje kantonalnog pravobranioca i UO Univerziteta u Bihaću.

U tom smislu Šemsudin Dedić, potpredsjednik SDA i federalni ministar poljoprivrede, rekao je da je za realizaciju važnih projekata neophodno imati jake i zdrave kantonalne institucije a česte izmjene u sastavu Vlade i većine u Skupštini loše utiču na imidž Kantona. Tribini su prisustvovali predstavnici stranaka sa kojima SDA surađuje na lokalnom nivou.

Džaferović se uoči tribine susreo sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća, sa kojim je razgovarao o podršci razvoju ovoga grada i projektima koji će unaprijediti kvalitet života građana.