TRENUTAK NEPAŽNJE: Gledao u mobitel pa pao s mosta

Tridesetrogodišnji S. Đ. iz Foče pao je s mosta u izgradnji u Studentskoj ulici u Foči i zadobio teške povrede. 

Nakon prijave da nepoznata osoba doziva pomoć, policijski službenici PU Foča pronašli su ga oko 2.40 sati ispod mosta kod Kaznenopopravnog zavoda, saopćeno je iz policije. 

S. Đ je imao vidne povrede glave i tijela, te je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča, a u jutarnjim satima prebačen je na KCUS radi daljnjih medicinskih pretraga i liječenja. 

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici PU Foča. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o nesretnom slučaju – navodi se u saopćenju. 

Iz PU Foča apeliraju na građane da budu oprezni ako prelaze most na Drini kod KPZ-a Foča, jer je objekt još u izgradnji i nema zaštitnu ogradu, niti pješačku stazu, a njegovo korištenje nije dozvoljeno, i na ulazu na most nalaze se fizičke prepreke. 

Policija je utvrdila da je povrijeđeni hodao i gledao u mobilni telefon kada se nekako sapleo i pao s mosta, koji nema zaštitnu ogradu. Zadobio je teške povrede jer nije pao u vodu već na kameni dio korita rijeke Drine.