Učenici Medicinske škole Bihać učestvuju na projektu “Ja građanin”

Mmm

Na naš portal javili su se učenici srednje Medicinske škole iz Bihaća sa željom da prenesemo njihov projekt i temu “(NE) poznavanje prve pomoći”.

 

Svakako pročitajte njihov tekst i zalaganje za odlični temu današnjice.

”Da li Vam se desilo da neko Vaš izgubi život ili zadobije još veće ozljede zbog nepoznavanja pružanja prve pomoći ili ste možda Vi bili ta osoba koja nije znala kako pružiti prvu pomoć? Želite li naučiti pružati prvu pomoć i tako pomoći sebi i drugim ljudima oko sebe? Da li se osjećate loše kada pomislite da bi Vam neko svojim neznanjem o pružanju prve pomoći mogao još više ugroziti život? Mnoga su pitanja, a naša je želja pomoći Vam da naučite kako spasiti nekome život, jer naše ruke život znače. 

Dobar dan!
Mi smo učenici IIId, JU "Medicinske škole Bihać". Dio smo projekta "Ja građanin" sa temom "(NE) poznavanje prve pomoći". Smatramo da bi se više pažnje trebalo posvetiti edukaciji o pružanju prve pomoći. Cilj ovog projekta je uvođenje predavanja o prvoj pomoći u svim osnovnim i srednjim školama, kao i obavezno polaganje prve pomoći pri zapošljavanju. Također, planiramo organizirati edukaciju o pružanju prve pomoći na trgu grada Bihaća zajedno sa Crvenim križom grada Bihaća. Svi koji budu zainteresovani mogu prisustvovati i kroz zanimljiv program naučiti pružati prvu pomoć. Naša želja je da nas podržite i podijelite sa nama Vašu priču, jer Vaša podrška nam mnogo znači.”