fbpx Veliko nevrijeme širom Evrope, potopljene ulice Beograda, u Istri orkanski vjetar

Veliko nevrijeme širom Evrope, potopljene ulice Beograda, u Istri orkanski vjetar

Home

Veliko nevrijeme širom Evrope, potopljene ulice Beograda, u Istri orkanski vjetar

Vjetar
Jaka kiša koja je pogodila glavni grad Srbije paralizovala je saobraćaj i zadala glavobolju svim Beograđanima koji su se tokom pljuska zatekli na ulicama. Tmurno jutro brzo je preraslu u pravu vremensku katastrofu, a fotografije potopljenih gradskih ulica u kratkom roku obišle su društvene mreže.

Putnički automobili i dalje teško prolaze pojedinim saobraćajnicama, dok je tramvajski saobraćaj u zastoju zbog poplavljenih šina, a slična situacija zabilježena je i u obližnjem Pančevu, piše Blic.rs.

Tokom noći u gotovo cijelu Hrvatsku stigla je velika promjena vremena koja je donijela kišu i osjetno zahlađenje do deset stepeni. U Istru je, osim kiše, stiglo i snažno nevrijeme sa udarima vjetra i do 82 km/h.

Dio Evrope od sinoć je na udaru nevremena s jakim pljuskovima praćenih grmljavinom i olujnim vjetrom, piše b92. Nekoliko ljudi je povrijeđeno, a jedna osoba je stradala.

Zamjenik gradonačelnika jednog grada u centralnim djelovima Poljske je poginuo, a 10 osoba je povrijeđeno tokom snažne ljetnje oluje koja je pogodila tu zemlju.

Snažno nevrijeme zahvatilo je sinoć austrijsku pokrajinu Štajersku, usljed kojeg je povrijeđeno više osoba. Jake padavine izazvale su poplave i velike štete.

Objavio: Pet, 22/06/2018 - 12:48
Back to top