Vremenska: Sutra u jednom dijelu naše zemlje slab snijeg i susnježica

.
- Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stupnjeva..

SARAJEVO, 20. novembra - Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini i na zapadu malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan Sedlo 2, Sarajevo 4, Bugojno, Jajce i Tuzla 6, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most i Zenica 7, Mostar 13, Široki Brijeg 14, Stolac 15, Grude i Neum 16 stupnjeva.

Sutra u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina. Do kraja dana, postupno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stupnjeva.

Stanje na cestama

Mokar i klizav kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. U jugozapadnim krajevima upozoravamo na povremeno jače udare vjetra, dok su u južnim krajevima vremenski uvjeti trenutno povoljni.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.