Ovaj kalkulator će izračunati koliko trebate vježbati da potrošite unesene kalorije

.
BISTE li naručili pizzu ako biste znali da trebate napraviti nevjerovatnih 1376 burpeeja kako biste potrošili kalorije unesene nakon što ste pojeli samo četiri kriške? Kako biste se osjećali kada biste znali da samo jedna čaša Prosecca znači da morate voziti bicikl otprilike tri kilometra ili napraviti 247 čučnjeva?

 

Pa, pojavio se kalkulator koji otkriva istinu i odgovara na pitanje - koliko trebam vježbati ovisno o tome što sam pojeo/la?

 

Besplatni alat koji nosi naziv WorkOffYourDinner od korisnika traži da označe hranu ili piće koje su konzumirali noć prije. Na temelju toga otkriva koliko ste kalorija unijeli u organizam te koje je vježbe potrebno napraviti kako biste ih potrošili. Uključuje vježbe poput vožnje biciklom, veslanja, trčanja, hodanja, spomenutih burpeeja ili pak čučnjeva te jasno označava koliko je kilometara potrebno prijeći ili koliko ponavljanja napraviti.

 

Na primjer, ako ste se počastili čipsom, trebali biste odraditi gotovo 13 kilometara šetnje kako biste potrošili unesene kalorije.

Andy Barr, koji je dio tima koji stoji iza ovog zanimljivog alata, kaže kako je sve počelo kao zabavan projekt, a sada je postalo dio iskustva koje otvara oči te se uklapa u napore stručnjaka da u javnosti osvijeste problem pretilosti.

 

Ipak, ističu da bi se korisnici ovog alata trebali posavjetovati s liječnikom prije nego što započnu bilo koji program vježbanja ili dramatično promijene prehranu, navodi The Sun.

Izvor: