Policijski radar u Slovačkoj uhvatio neobičan prizor: Pas za volanom automobila

.
Slovačka policija kaznila je muškarca koji je tokom vožnje stavio psa u krilo, što na snimci izgleda prilično neobično, kao da pas vozi auto.

 

Policija u selu Šterusy, sjeveroistočno od Bratislave, nije mogla vjerovati svojim očima kada je prilikom mjerenja brzine naišla na nesvakidašnji prizor, za volanom Škode poslušno je sjedio smeđi lovački pas.

"Gospodine Pas, prebrzo ste vozili po selu, molim vašu vozačku dozvolu. Nemam je. - Onda ćete platiti, imate li novaca? - Nemam. Što vi imati? - Buhe!" šaljivo je napisala slovačka policija uz fotografiju koju su objavili na Facebooku.

Neodgovorni 31-godišnjak imao je puno toga za objašnjavati policiji. Ne samo zašto je vozio prebrzo, nego i zašto je njegov pas bio za volanom.

Vlasnik automobila inzistirao je da mu je ljubimac iznenada skočio u ruke. No policija mu nije povjerovala, jer - sudeći po snimci - u automobilu nije bilo naglog pokreta.

Iz policije su rekli da je vozač kažnjen, ali nisu pojasnili je li kažnjen zbog prebrze vožnje ili zato što nije osigurao kućnog ljubimca u vozilu u pokretu.

Ujedno su pozvali vozače da osiguraju svoje kućne ljubimce tokom vožnje. Čak i mala životinja tijekom vožnje može ugroziti vaš život, upozorili su iz policije.